IEMT

Lichter leven met behulp van IEMT therapie!
IEMT therapie staat voor Integral Eye Movement Therapy. Tijdens zo’n sessie maak je bepaalde oogbewegingen die er uiteindelijk voor zorgen dat nare herinneringen, angsten of trauma’s acceptabel en leefbaar worden. Dat klinkt misschien gek, maar dit is een bewezen manier om ervoor te zorgen dat jij straks lichter door het leven gaat. Lees meer over deze bijzondere vorm van coaching! 

Voor wie is IEMT therapie?
IEMT therapie is geschikt wanneer je eerder in het leven één of meerdere nare gebeurtenissen hebt meegemaakt. Je blijft hier in het dagelijkse leven last van houden doordat je getriggerd wordt door bepaalde situaties. Neem bijvoorbeeld een auto ongeluk: dit heeft enorm veel indruk op je gemaakt en waarschijnlijk kan je je het ongeluk nog levensecht inbeelden. Wanneer je nu in de auto stapt, voel je je angstig. Misschien wordt het erger op punten die lijken op de plek van het ongeluk of schrik je zo enorm van het geluid van een auto die hard moet remmen, dat je even niet meer goed kan functioneren. 

Angst of trauma’s: hoe helpt IEMT hierbij?
Hierboven gebruik ik het voorbeeld van een ongeluk, maar het patroon van een herinnering, triggerpunten en de invloed op jouw functioneren is op allerlei situaties toe te passen. Heb jij een angst of trauma door ervaringen uit het verleden? Dan herken je dit waarschijnlijk ook. Tijdens een IEMT sessie gaan we aan de slag met deze herinnering en koppelen we hier een oogbeweging aan. Door een oogbeweging aan deze herinnering te koppelen, wordt de herinnering vager. Jij wordt dan in het dagelijks leven minder getriggerd door deze herinnering. 

Wat is het verschil tussen IEMT en EMDR?
IEMT en EMDR zijn allebei een vorm van traumatherapie. Op het eerste gezicht lijken beide therapiesoorten bijna hetzelfde te zijn, maar er is één belangrijk verschil: tijdens een EMDR sessie wordt er aandacht besteed aan het oproepen van de herinnering. Je vertelt deze herinnering dan aan de therapeut en er wordt veel aandacht besteed aan het herbeleven van de herinnering. Tijdens een IEMT sessie hoef jij de herinnering niet aan mij te vertellen én je hoeft deze herinnering niet helemaal opnieuw te beleven. Dit verschil zorgt ervoor dat je bij EMDR over het algemeen een heftigere nasleep ervaart en misschien een periode minder goed in je vel zit. Bij een IEMT sessie heb je weinig tot geen last van herbelevingen. 

Wil je meer weten over deze vorm van therapie?
Ik kan me voorstellen dat je nog vragen hebt over IEMT therapie en misschien ook wel wat terughoudend bent voor deze vorm van coaching. Wil je hier meer over weten? Bel of app mij op 06 – 58 72 36 87 of kom langs voor een vrijblijvende kennismaking sessie.

Scroll to top